Öregdiák találkozó

Öregdiák találkozó – 2016. szeptember 24.

Jó hangulatú találkozó keretében megnyitottuk az iskola történetét bemutató kiállítást. Dr. Bakó Balázs, volt tanítvány, a NYME SEK oktatója, intézményegység vezetője, történész nyitotta meg a tárlatot. Előtte Kántás Zoltás önkormányzati képviselő osztotta meg a szép számú résztvevővel gondolatait.

A földszinti és emeleti aulában és a díszteremben berendezett kiállítás bemutatja a jogelőd Szövő utcai iskola és a zanati elemi iskola anyakönyveit, az Antal iskola építésének körülményeit, a terveket. A 60 év iskolai életét színes tablókon mutatjuk be. Megható pillanatok szemtanúi lehettünk, amikor a látogatók fellapozták a kitett úttörő raj- és csapatnaplókat. Az emeleti aulában az iskola eddigi névtábláit tekinthették meg a látogatók.

Dr. Kalocsai Péter, volt diák, történész, a készülő iskolatörténeti kötet elkészítése kapcsán szakavatott előadást tartott az iskola történetéről.

Képeket és videofelvételeket nézhettek a résztvevők az elmúlt 60 év eseményeit felidézve.

Az „üzenőfal”-on a mai tanítványok számára írt üzenetek a program sikerét tanúsítják. „Szeretettel emlékezem az itt eltöltött diákévekre … nagyon jó volt a megemlékezés”

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.